• Op zaterdag 27 maart was het weer zover. De jeugd van OVCS mocht eindelijk weer eens een aantal wedstrijden spelen in de vorm van een toernooi. In totaal namen er meer dan 125 spelers deel aan deze mooie dag. Gelukkig viel het met de regen en de wind heel erg mee en liet ’s middags het zonnetje zich nog even zien.

  In de ochtend was het de eer aan de kleinste jeugd van de JO7-8-9 om de champions league finale te spelen. De kids werden ingedeeld in grote clubs zoals Bayern München, Barcelona, Ajax, Liverpool en Juventus en maakten onderling uit wie er met de medaille vandoor ging. Uiteindelijk maakte Barcelona de favorietenrol helemaal waar en ging ongeslagen met de medailles aan de loop. Daarnaast won een keeper, Fos van Vliet de prijs als beste speler van het toernooi en ging de penaltybokaal naar Julian Bosters die na een spannende strijd Cas Cauberg in de finale versloeg.

  Parallel aan dit mooie toernooi vond op het tweede veld het Europees Kampioenschap van Ophoven plaats. Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en Italië maakten onderling uit wie deze titel mee naar huis mocht nemen. De speler van de JO10-11 hebben hun uiterste best gedaan om hun land te verdedigen maar zoals altijd gaat toch Duitsland uiteindelijk met de titel naar huis.

  Maar zij stonden dan ook onder de zeer ervaren leiding van John Cops. In deze categorie ging Pelle van Veggel die een zeer goed toernooi speelde voor België met de prijs van de beste speler naar huis. Nick van Kleef schoot voor het tweede jaar op rij de beste penalties en mocht dus de bokaal in ontvangst nemen.

 • Na een korte pauze was het de beurt aan de oudere jeugd van de JO13 en JO15 om het toernooi van de Champions League nog een keer te herhalen. Er werd zeer goed gespeeld en de doelpunten vlogen om de oren. Uiteindelijk was Ajax toch de sterkste van het toernooi en werd ongeslagen kampioen. Noemenswaardig is dat dit de derde keer op rij is dat coach Vincent van Dongen met zijn team de kampioensprijs haalt Dit kan toch geen toeval meer zijn...

  Een van de kleinste spelers van de JO13-1 werd zeer terecht benoemd tot de beste speler van het toernooi: Yara Paauw. Ze speelde echt een heel mooi toernooi. De mooie dag werd afgerond met een penaltybokaal tegen de keeper van de JO19-2, Floriaan Gruisen. In de finale hield uiteindelijk Silas Mols zijn zenuwen het beste onder controle en mocht de felbegeerde trofee mee naar huis nemen.

  Het was erg leuk om de spelers weer allemaal een keer lekker te zien voetballen en het toernooi is zeker voor herhaling vatbaar.

   

  (Red: het verslag is namens de organistie gemaakt door Marc Gelissen); dank je!