• De Jaap Kraan afscheidstour: aflevering 2

  13 okt 2021
 • Nog in een kleine roes van het gelijkspel tegen De ster, trad OVCS ditmaal aan tegen Caesar. Voorafgaand aan het weekend haalde het 2e nog een viertal transfervrije spelers binnen, die naast het nodige plezier en enthousiasme, moeten zorgen dat de personele problemen naar de achtergrond gaan verdwijnen. Deze wedstrijd was hier al een voorbeeld van, want zowel Tygo als Tristan behoorde bij de wedstrijdselectie.
  Op deze zonnige morgen verzamelde het grootste deel van het team zich bij OVCS. Zoals altijd, reden een aantal personen direct richting de tegenstander. Bij OVCS verwelkomde we weer Karim en Kevin, die na een weekend werken en een lange vakantie weer van de partij waren. Robin ‘de otter’ Holtermans bleef helaas last minute thuis met een verwarde vrouw.

  Eenmaal bij Caesar aangekomen vond iets plaats dat je enkel op de amateurvelden tegen kunt komen. Daan ‘de correcte’ Kusters was namelijk al aanwezig op het terrein van Caesar, maar zonder voetbaltas. Die tas bleek namelijk in de auto van zijn vrouw te liggen, die met enige haast diezelfde ochtend vertrokken was. Gelukkig bleef Daan er rustig onder en kreeg hij netjes zijn tas bezorgd door de vrouwelijke bezorgdienst van de familie Kusters. Met 13 spelers en ook 13 voetbaltassen was alles dus aanwezig voor een potje voetbal.

  De eerste helft was naar eigen zeggen de beste die OVCS 2 tot op dat moment gespeeld had. Rustig aan de bal, verdedigend zeer sterk en solide en aanvallend gevaarlijk. Rick ‘de alcoholist’ Hanssen schoot een aantal keer rakelings naast en zelfs Daniël ‘de buik’ Kakisina lanceerde zichzelf, in een combinatie met Nicky ‘antiloop’ van Mierlo, een aantal keer mooi. Hoewel, lanceren is wat te groot gemaakt. Daniël draaide mooi om de tegenstander heen, maar het duurde even eer hij weer op snelheid was. Maar de acties komen er langzaam aan weer in. Nicky ’antiloop’ van Mierlo ontdekte niet veel later jammer genoeg een nieuwe, zeer duidelijk spelregel: hands is hands. Nicky kreeg ongelukkig de bal op zijn arm, waarna de scheidsrechter vanwege die regel voor een penalty floot. Die werd benut waardoor de tussenstand 1-0 werd. Jaap ‘de routinier’ Kraan kreeg ook nog even de bal licht in het gezicht geschoten. Na die bal was het gevoel in neus en mond direct weg en was een plastische ingreep ook niet meer nodig: de lippen zwollen vanzelf op. Arme Jaap! Maar stug als hij is, liet hij zich niet kennen. Ruben ‘de neus’ Coenen maakte nog bijna een eigen goal, maar kopte vakkundig de bal via de lat over de goal.

  De tweede helft ging gelijk op, maar na een goede aanval van Caesar was het al snel 2-0. Gelukkig veerde OVCS snel terug en rechte het zijn rug een beetje. Een vlot lopende aanval zorgde ervoor dat Rick ‘de alcoholist’ Hanssen zijn eerste doelpunt van het jaar liet aantekenen. Een beetje een frommel goal, maar ook die tellen. Vervolgens hield Cas ‘de kozijnenboer’ Zandkuijl nog een aantal goede ballen uit de goal, maar kon hij niet voorkomen dat Caesar in de laatste 5 minuten nog 2 keer toe sloeg. 4-1 werd het uiteindelijk, maar had de uitslag 2-1 een betere weerspiegeling van de wedstrijd geweest. Het verbeterende spelbeeld geeft hoop en goede moed voor de volgende wedstrijd. Verder is het goed om te zien dat geblesseerde spelers zoals Bjorn, Finn en Tom zich wekelijks laten zien op het veld. Fijn dat men zich, ondanks de blessures, toch onderdeel voelt van het team.

  Jammer was het om te horen dat GSV haar team moest terugtrekken, want die hadden we graag willen pakken. Volgende week gaat de afscheidstour verder met een thuiswedstrijd tegen Geleen Zuid! Komt dat zien, komt dat zien!