• De Jaap Kraan afscheidtour: Aflevering 1

    4 okt 2021
  • Na een niet al te best verlopen bekercampagne, startte vorige week de competitie voor OVCS 2. Over die wedstrijd was simpelweg geen verslag te schrijven, aangezien het tweede ruim de boot in ging. Maar natuurlijk: nieuw weekend, nieuwe kans. Een thuiswedstrijd tegen De ster 3 stond op het programma. Voor OVCS was dit een memorabele wedstrijd. Keepers liggen in de voetbalwereld niet zomaar voor het oprapen, maar dit weekend was er wel een hele bijzonder scenario. OVCS 2 had de beschikking over maar liefst 3 (ja, u leest het goed) keepers: Cas ‘de kozijnenman’ Zandkuijl, Robin ‘de otter’ Holtermans en Koen Joosten. Ongekende luxe, iets minder luxe in de veldspelers. Gelukkig wilde wederom Michel Hardij ons team komen versterken. Koen diende tijdens de wedstrijd als spreekwoordelijke ‘vliegende keep’.

    Een druilerige zondagochtend was het, maar iedereen was goed gemutst. Door de nederlaag van Fortuna lagen de meeste ruim optijd in bed, waardoor de hoeveelheid katers relatief laag was. Onze doordrinker Rick ‘de alcoholist’ Hanssen lag naar eigen zeggen al om half 12 in bed. De ster 3 was met veel mensen op het terrein van OVCS te vinden. Zoveel zelfs, dat er spelers naast de duc-out moesten staan en dus in de regen moesten staan.

    De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Daar waar OVCS 2 normaal gehaast speelde, liep de bal nu rustig rond en werden de vrije spelers gemakkelijk gevonden. Geduld was het sleutelwoord. Geduld dat uiteindelijk beloond zou worden. Maar eerst vergrabbelde onze kozijnenman zich in een hoge bal, waardoor deze binnen de 5 meter voor de voeten van de tegenstander viel. Deze had relatief weinig moeite om de bal binnen te werken, waardoor het 0-1 werd. Zonde, want de ster werd niet echt heel gevaarlijk in de eerste helft. Rick werd nog vlak voor het doel onderuit gehaald en Mees ‘de rustige’ van Vlodrop miste kracht in zijn benen om de bal in het doel te werken na een goeie voorzet van Rick. Met een 0-1 achterstand werd het dan ook tijd voor Ranja.

    Na rust ging OVCS onveranderd door. Het balletje rondtikken en proberen een gaatje te vinden. Helaas wilde dit in de 2e helft niet meer zo goed lukken, waardoor het voor een groot deel verdedigen was. Gelukkig beheerste OVCS dit prima, waardoor het geen tegendoelpunt meer kreeg. Wel hielp grensrechter van dienst Kenny Debeij door de scheidsrechter te overtuigen van een buitenspel goal. Volgende keer weer Kenny?? Naar eigen inzicht was het doelpunt ook buitenspel, maar ga er maar aan staan. Met nog 2 minuten te spelen, zette OVCS nog 1x aan. Halverwege het veld gaf Rick ’de alcoholist’ Hanssen de moet al een beetje op. Maar Hamid ‘Pirlo’ Askour gaf duidelijk aan: ‘ik maak er nog ene.’ En zo geschiede. Een hoekschop werd door Hamid over de doellijn gewerkt, waarna Jaap ‘de loper’ Kraan er achter de doellijn nog eens tegen schopte om zeker te zijn dat het een goal was. Thuis zou Jaap aangeven dat hij hem heeft gemaakt, maar deze gunnen we aan Hamid. Daarmee kwam de eindstand op 1-1 te staan en veroverde OVCS zijn eerste punt. Vreugde en blijdschap in het kleedlokaal. Dank aan Michel en Koen voor de hulp en aan Kenny voor het vlaggen. Op naar het volgende wedstrijd en volgende saga in ‘de grote Jaap Kraan afscheidstour’.