• Op zondag 21 januari vond in een erg fraai winters landschap de eerste OVCS-wijk-winterwandeling plaats.

  Initiatiefnemer Har Kuijpers had een route uitgestippeld, waarvan hij waarschijnlijk ook niet heeft kunnen voorzien dat na de grote hoeveelheid gevallen sneeuw het echt zo geweldig mooi buiten zou zijn. Maar zijn route leende zich daar dan ook voor.

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 15

  Van uit de kantine vertrokken de deelnemers (circa 50 in getal)  in groepjes, staken de Middenweg over en langs de beek werd naar Munstergeleen getrokken via het buitengebied tegen Puth aan.

  Na diverse kilometertjes konden de deelnemers allemaal de pauzeplek bereiken waar Piet Peerbooms en John Scheijvens een tussenpost hadden ingericht, die helaas voor hen de meest koude en winderige plek van de hele route was.

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 1 Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 3

  Maar beide heren waren toch zo gastvrij om iedereen op een bekertje Glühwein, een dopje Jägermeister en een broodje worst te trakteren: super John en Piet!

   

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 4  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 8

  Erg leuk was de diversiteit van de groepjes deelnemers; ouders met kinderen en kinderwagen, mannen en vrouwen, leden van OVCS maar mensen van buiten (zelfs te voet uit Overhoven met Ophovense achtergrond, erg leuk!) , dus helemaal volgens de bedoeling en de opzet van het geheel!

   

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 5  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 9

   

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 6 Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 7

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 14

  Daarna vervolgden de deelnemers hun pad richting het dorp Munstergeleen en dan over de Middenweg naar Beekdal en dan Ophoven.

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 10 Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 11

   

  Uiteindelijk werd door iedereen toch weer de kantine als eindbestemming terug gevonden (met als laatste binnenkomers Joop, John, Mia en Ghislaine).

  In de kantine kreeg iedereen een kop erwtensoep en stonden Bert, Angelique en Erica klaar om wie dat wilde ook nog van een glaasje fris of een beertje te voorzien. Omdat ook spelers van het eerste na hun training een blikje kwamen werpen, werd de kantine nog leuk en goed gevuld!

  Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 12 Een fraaie OVCS-wijk-winterwandeling 13

   

  Op de laatste foto is linksonder Har Kuijpers te zien die ook de briefjes verzamelde met de antwoorden van de deelnemers op de vragen die onderweg of achteraf in de kantine) beantwoord moesten worden. Allemaal doordenkertjes dus daar werd goed over nagedacht en veel over nagepraat. Har heeft later de antwoorden nagekeken en zal enige prijsjes persoonlijk gaan uitreiken aan de winnaars. Hoewel niet zo belangrijk is het toch altijd leuk! 5 prijsjes zijn er in totaal en de uitslag is als volgt:

  Gedeeld eerste, met 18 van de 19 vragen goed, waren de familie Keizers en Lisanne Frijns, die elkaar ook bij de jaarlijkse quiz night steeds weer beconcurreren!

  Gedeeld tweede werd het trio Marlie-Math-Rieny, met 17 goed, gelijk met Leon Joosten en Jordi.

  En derde, met 16 goed, werd de familie Sanders en de buren Adams

   

  Paul Adams, die zelf ook actief heeft meegeholpen bij de voorbereiding van deze winterwandeling (aanmeldingen, werving, inkoop, afstemming)  bedankte niet alleen de kantinemedewerkers, maar had ook nog een lekker flesje voor Har, Piet en John en dat werd op prijs gesteld!

  Als OVCS zijn we zeer blij met deze nieuwe activiteit die juist uitstraalt dat we meer willen zijn dan alleen de wijkvoetbalklub, en open willen staan met meer dan alleen voetbal voor meer dan alleen de voetballers! Een geslaagde eerste keer en we hopen zeker de organisatoren bereid te vinden er een vervolg op te regelen. En als iedereen die het leuk vond, dit ook uitdraagt, gaan we zo'n volgende keer voor nog meer deelnemers!