• Natuurlijk was het best spannend: na de coronajaren en het vorig jaar zonder zitting, was er het een en ander aan de opzet gewijzigd. Hoofdorganisator Bert (op de hoofdfoto te zien bij de afsluiting samen met Gwen) switchte van de zondagmiddag naar de zaterdagavond en het was ook deze keer weer een heel karwei voor hem om een leuk programma samen te stellen. Hoe zou het gaan; hoe zou de opkomst zijn en hoe zouden de mensen het vinden?

  Nou het antwoord bleek uiteindelijk simpel en helder: het werd zaterdag 13 januari een topavond, eigenlijk gewoon echt passend bij wat OVCS voorstaat: een klub voor iedereen, en waar we het vooral samen gezellig, sportief en leuk moeten maken. En dat is meer dan gelukt! En dat bevestigen ook de reakties van allen die er waren.

  Een TOP OVCS carnavalszitting 3 Een TOP OVCS carnavalszitting 4

  Onze eigen Marmotte (zie hieronder) waren voltallig present, diverse vriendengroepen die altijd al aanwezig zijn en nu zeker ook een groot aantal jongere spelers en vrienden/vriendinnen.

  Een TOP OVCS carnavalszitting 2

  Dus de aanwezigen zelf zorgden vooral voor de gezelligheid en het OVCS-gevoel, maar natuurlijk waren de artiesten er om de hele zaal tot meedeinen, meezingen en soms zelfs tot een polonaise wisten te verleiden. Na de geslaagde opening met de Maastrichtse tongval van Saskia Theunisz, volgde Kelly van de Lump die zeker ook onze jonge gasten aan het bewegen kreeg.

  Een TOP OVCS carnavalszitting 5

  Dat de vrouwelijke artiesten dit jaar een heel belangrijk aandeel van het programma leverden werd vervolgens bevestigd door Nomi Stern, die graag ook het podium deelde.

  Een TOP OVCS carnavalszitting 6

  Vervolgens kwam zelfs een oud-lid van OVCS aan de microfoon, een goede bekende van zeker de iets oudere leden, en die bewees (naast als pop en rockzanger) ook in het carnavalsgenre uitstekend op zijn plek te zijn: Karel Verspaget!

  Een TOP OVCS carnavalszitting 7

  Als afsluiter kwam op het podium Gwen die ook weer de hele tent aan het meezingen kreeg.

  Een TOP OVCS carnavalszitting 8

  Niet alleen Bert als organisator maar ook weer ons kantinepersoneel was met hun inzet belangrijk voor het sukses van de avond: Angelique, Melissa, Manuela, Erica en natuurlijk entreeman John hadden zelf gelukkig ook een topavond:

  Een TOP OVCS carnavalszitting 9

  Oftewel: een zeer geslaagde avond en werk aan de winkel om ook volgend jaar weer een leuk programma samen te stellen. Dingen veranderen, dat werd geprobeerd, en ook al zie je dat de liedjes verschuiven van vroeger Zitterd allein naar nu De Engelbewaarder (ik had zelf nooit gedacht daar mee te zingen ...) , dan is dit zeker ook met de aanwezigheid van jong en oud alle reden om door te gaan!