• De Jaap Kraan afscheidstour: aflevering 3

  13 jun 2022
 • OVCS 2 – Urmondia 2

  Normaal gesproken, beginnen de wedstrijdverslagen van OVCS altijd met de manier waarop iedereen aankomt. Ditmaal, moet hier iets meer over verteld worden. De avond van tevoren was namelijk de seizoen afsluiting in onze eigen OVCS-kantine. Een gezellig en goed georganiseerde avond met veel lol, bier en snacks. OVCS 2 nam ruim deel aan deze avond. Of het nu je eerste jaar senioren of je laatste is, iedereen was er. En dat werd heel gezellig, zelfs een beetje te gezellig. Finn ‘de knie’ Vaasen kopte met Daan ‘de veteraan’ Kusters per persoon 3 Jägermeister weg, Jaap ‘de machine’ Kraan genoot vooral van de stukjes mexicano (vooral de ochtend daarna) en Toon ‘de jongeling’ Frees wipte nog even langs voordat hij tot diep in de nacht van zijn welverdiende examenfeestje ging genieten. Kortom: een zeer geslaagde avond.

  Maar dit soort avonden hebben ook zo hun effect op hoe iedereen zich het ’s ochtends bij OVCS melde. Het tweede zou om half 11 verzamelen en omdat we thuis speelde, vertrok iedereen rechtstreeks. Dat zorgde ervoor dat iedereen een kwartier later dan verwacht aanwezig was. Op papier hadden we 17 spelers, daar bleven er uiteindelijk 13 van over. Ook dat hoort bij amateur voetbal. In het zonnetje doorliepen de spelers succesvol de warming up, werd er nog een bedankwoordje uitgesproken en kreeg Bjorn ‘El capitano’ Kreuze nog een leuk presentje. Daarna was het aantreden.

  De eerste helft ging gelijk op. Biede teams hadden zo hun kansen. Lars legde een afgeslagen bal netjes af rond de 16, waarna Mark ‘de prater’ Ooms deze vakkundig over de kruising joeg. OVCS viel verder nog regelmatig aan, maar schitterde in de eerste helft vooral in onzorgvuldigheid voorin. Balletjes kwamen niet helemaal lekker aan, gingen de verkeerde kant uit of werden opgepikt door de verdediging van Urmondia. Urmondia deed hetzelfde, maar scoorde helaas wel. De buitenspelval van de OVCS 2 verdediging verliep niet helemaal vlekkeloos, waardoor de aanvaller van Urmondia vrij kon inschieten. De keeper van dienst Rick ‘de babymaker’ Hanssen kon nog redelijk in de buurt komen van de bal, maar deze was hem simpelweg te machtig. Toon ‘de jongeling’ Frees probeerde ook nog wat, maar hij kwam te laat. Toon was sowieso niet helemaal ongeschonden van zijn examenfeestje teruggekomen. De oogjes waren open, maar dat was niet echt aan hem te zien. Arme jongen, die gaat het zwaar krijgen in zijn studententijd.

  De rust werd genoten op het veld zelf. Vanwege de verbouwingen op het hoofdveld werd de wedstrijd op het achterste veld afgewerkt, waardoor teruglopen te veel moeite was. Gelukkig kon iedereen in de schaduw even genieten van wat rust, ranja en wat ouderwets slechte grappen en grollen. Er werden nog wat positionele aanpassingen gedaan en iedereen (inclusief de scheidsrechter) was na 15 minuten weer terug en klaar voor de 2e helft.

  In die 2e helft kwam OVCS al snel op een nog grotere achterstand. Voor het eerst in het leven van velen zag men een keeper een eigen goal maken. Rick ‘de babymaker’ Hanssen bokste te hoog, waardoor de bal via zijn buik en doel in ging. Het zag er wat knullig uit, maar gelukkig vond hij dat zelf ook. Jammer, maar life goes on. Gelukkig kwam 5 minuten laten Marco in het veld, waardoor alles veranderde. Hij wist met zijn flitsende bewegingen en snelle sprint de meeste tegenstanders op het verkeerde spoor te zetten. Dit resulteerde (in samenwerking met speler van het jaar Ruben ‘de neus’ Coenen) op een mooie 1-2 en Marco gaf niet veel later de assist op wederom een speler van het jaar. Timo ‘der bomber’ Frösch schoot een niet te missen kans netjes tegen de touwen, waardoor hij zijn seizoentotaal omhoog trok naar 17 doelpunten. Met die goal was ook alle spanning weg. Zowel Urmondia als OVCS kwamen niet echt meer tot kansen, waardoor OVCS 2 haar 5e punt behaalde dit seizoen.

  Zoals ieder jaar, betekend de laatste wedstrijd ook afscheid nemen. Met nog 100 bonnen in de pot, nam het 2e afscheid van Bjorn ‘el capitano’ Kreuze (veteranen), Daan ‘de veteraan’ Kusters (stoppen), Ruben ‘de neus’ Coenen (veteranen), Daniël ‘soco’ Kakisina (veteranen) en natuurlijk de naamgever van dit drieluik aan wedstrijdverslagen Jaap ‘de machine’ Kraan (veteranen). Deze heren zullen zich elders in onze mooie vereniging gaan laten zien. Rest mij nog vanaf hier iedereen te bedanken voor afgelopen seizoen. Alle spelers, leiders, grensrechters, jeugdspelers en geblesseerde supporters: dank voor een leuk, spannend, lang en gezellig jaar voetballen! Ik heb genoten.

  Tot volgend jaar!