• Bij deze de herhaalde bekendmaking van de door OVCS op te starten vrijdagmiddagactiviteiten:

  • start activiteiten: vrijdag 22 september 10.00-12.00 (buitenactiviteit met o.a. walking football) en 14.00-16.00 (binnenactiviteiten met o.a. diverse spellen naar keuze); en daarna elke week
  • deelname is gratis (behalve te nuttigen consumpties); deelname staan in principe open voor iedereen
  • aanmelden: stuur een mailbericht naar dit adres: communicatie@ovcs.nl (je kunt klikken op het onderstreepte deel en dan opent de mail zich; of je maakt zelf een mailberichtje aan en kopieert dit mailadres)
  • KBO Ophoven steunt het initiatief ! Met het oog op bewegen voor ouderen, maar ook op het tegengaan van eenzaamheid!

  Op de foto hieronder staan initiatiefnemer Har Kuijpers en zijn welbekende superassistent Piet Peerbooms. Zij gaan enthousiast met de deelnemers aan de slag op en rond ons terrein!

  OVCS zet poort open voor senioren en de wijk

  ==========================================================================================

  Voetbalvereniging OVCS uit Sittard wil vanuit haar maatschappelijke visie meer zijn dan alleen de voetbalclub uit de wijk Ophoven, en wil haar accommodatie ten goede laten komen aan meer mensen. Daarom is er de intentie om op vrijdagen activiteiten op en rond het sportcomplex in de Dr. Poelslaan te organiseren.

  OVCS richt zich daarbij in eerste instantie op de doelgroep van 60 jaar en ouder (ook honderdjarigen zijn welkom, maar ook mensen van onder de 60!), als aanvulling op bestaande activiteiten van andere verenigingen en organisaties. Mannen èn vrouwen kunnen meedoen, en deelname is gratis. De exacte invulling van de activiteiten wordt nog bepaald, en hangt af van de interesse van de deelnemers.

  Om te starten denkt OVCS aan ‘Walking Football’. Deze vrij nieuwe voetbalvorm wordt door de KNVB gesteund. Hierbij wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Door het spelen van Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging of gewoon samen gezellig mee te doen.

  OVCS denkt echter breder. Op deze activiteitendag op onze accommodatie bieden we ook andere balspellen zoals volleybal, aan jeu de boules, aan badminton etc.. En ook binnen in onze mooie kantine is er plek voor spelletjes, van mens erger je niet tot schaken, en van kaartspellen tot sjoelen!  OVCS zorgt voor de accommodatie en de organisatie, voor de begeleiding bij de activiteiten, en dat het complex en kantine open zijn, en er dus een kopje koffie of thee (of pilsje of glaasje fris) beschikbaar is. Vooralsnog wordt gedacht aan een ochtendactiviteit buiten op het veld (bijv. van 10 tot 12 uur) en een activiteit in de middag in de kantine (bijv. van 14 tot 16 uur), en kan tussendoor dus iets genuttigd worden voor wie dat wil.

  Heb je interesse, tijd en zin om op vrijdagen aan deze activiteiten mee te doen, met als doel ‘Samen is meer dan alleen’, meld je dan via een mailberichtje bij ons (communicatie@ovcs.nl ). Bij voldoende belangstelling zal het OVCS complex opengesteld worden. Als startdatum richten we ons nu op vrijdag 22 september! Op deze manier hopen wij als voetbalvereniging OVCS een bijdrage te leveren aan het wijkgevoel voor mensen, iets op leeftijd, die graag nog actief, ongedwongen en sociaal bezig willen zijn.