• Bij deze het verslag van de wedstrijd OVCS 1 - Urmondia 1 van afgelopen zondag 23-4-2023.

Het verslag is afkomstig van de website van Urmondia, zodat je kunt teruglezen hoe deze wedstrijd bij onze tegenstander is beleefd.

Er stond veel op het spel vandaag. Bij winst van Urmondia en een gelijkspel bij de wedstrijd Slekker Boy’s – FC Roerdalen zou Urmondia het kampioenschap weer in eigen hand hebben.  Helaas werd alleen aan de laatste voorwaarde voldaan (0-0), maar wist Urmondia niet van O.V.C.S. te winnen.

Het was de wedstrijd van de gemiste kansen. Al in de vierde minuut van de wedstrijd kreeg Urmondia een strafschop toegewezen. Een pass van Maikel Smeets, bracht Sem Penners in scoringspositie maar die werd onreglementair ten val gebracht door de O.V.C.S.  verdediging. Helaas wist Koen Rademakers dit buitenkansje niet te benutten en wist de O.V.C.S. doelman de bal te stoppen.
    Even later een counter van O.V.C.S. en het was Joost van Doorenmalen die strak inschoot, 1-0.
    Direct na de aftrap had de stand reeds 1-1 kunnen c.q. moeten zijn ware het niet dat Stef Pisters stuitte op de voortreffelijke O.V.C.S. doelman en Sem Penners zijn schot op de doellijn gekeerd zag door het verdedigingsblok van O.V.C.S.
    O.V.C.S. werd af en toe gevaarlijk met hun countervoetbal. Een hieruit voortvloeiende vrije trap werd bekwaam door Joey Janssen over de lat getikt.
    In de 37ste minuut werd Stef vrij voor de O.V.C.S. doelman gezet maar laatstgenoemde redde wederom voortreffelijk. Een gevaarlijk schot van Maikel Smeets, vlak voor het rustsignaal, ging net naast.

Ruststand: 1-0.

Direct na de rust werd een aanval van O.V.C.S. onderschept door Joshua Dijks. Helaas voor hem en Urmondia deed hij dat niet volgens de regels en de, overigens goed fluitende scheidsrechter Dhr. De Bruyn, wees naar de stip. Kenny Debeij wist met dit buitenkansje wel raad en liet Joey kansloos, 2-0.
    Urmondia bleef de aanval zoeken maar ontbeerde elk greintje geluk.
    Zo was het Maikel Smeets die een vrije kopkans niet benutte en even later zag zijn broer Patrick zijn vrij trap net naast het doel verdwijnen.
    In de 80ste minuut werd het nog bijna 3-0, maar Joey wist dit met een knappe redding te voorkomen.
    In de 83ste minuut was het dan eindelijk raak voor Urmondia. Het was Maikel Smeets die nog enige hoop in een beter resultaat bracht en de aansluitingstreffer liet noteren, 1-2.
    Even later was het Stef die de gelijkmaker op zijn schoen had, maar helaas was het de paal die dit voorkwam.
    Het bleef bij 2-1 en de teleurstelling heerste bij iedereen die Urmondia een warm hart toedraagt. Vanaf nu moet de focus liggen op de tweede plaats, want dat hebben we nog in eigen hand.

Opstelling Urmondia; Joey Janssen, Joep Westbroek; Roy Demandt; Joshua Dijks (Mik Smeets); Gyan Willems; Patrick Smeets; Koen Rademakers; Maikel Smeets; Sem Penners; Stef Pisters; Sem Schepers (Ferry Stassen).