• Zeer geslaagd Voetbalkamp van OVCS!

  8 jun 2022
 • Zeer geslaagd Voetbalkamp van OVCS!

  Eindelijk was het dan weer zover. Na twee jaar geen voetbalkamp konden de spelers van de JO10-11-12 weer lekker een weekend gaan voetballen. Het werd ook nog een internationaal trainingskamp want deze toekomstige sterren van OVCS gingen helemaal naar Bree in België.

  Nadat alle bedden gevonden waren en de buiken met frieten en snacks gevuld waren werden de teams bekend gemaakt en werd er een logo, teamnaam en yell bedacht waarmee de teams al direct punten konden verdienen.

  Verslag jeugdkamp 2022 1 Verslag jeugdkamp 2022 2

  Verslag jeugdkamp 2022 3 Verslag jeugdkamp 2022 4

  Daarna werd er gezamenlijk gekeken hoe de Belgen een fikse afstraffing kregen van Oranje. Dit vonden onze toeschouwers geen heel groot probleem.

  Na afloop van de wedstrijd was er geen zon meer te zien en was het tijd voor het douanespel in het donkere België. Altijd spannend met een groepje in het donker op zoek naar vragen over voetbal en OVCS. De avond werd afgesloten bij het kampvuur waar de jeugdige spelers flink wat moppen hebben laten horen (velen niet voor herhaling vatbaar….).

  Verslag jeugdkamp 2022 5 Verslag jeugdkamp 2022 6

  Na een woelige nacht stond ’s ochtends het voetbaltoernooi op de planning, waar op het scherpst van de snede gestreden werd voor de broodnodige punten. In de middagpauze werden de spelers getrakteerd op een heerlijk broodje gezond en daarna was het in de middag heerlijk om in de zon de waterspelletjes te spelen. De zon scheen lekker op de bolletjes dus nat worden was geen echt groot probleem. Inmiddels waren de ouders gearriveerd die zich opgegeven hadden om mee te helpen met de BBQ die echt overheerlijk was. Uiteraard werd ook nog de wedstrijd van de leiders tegen de kinderen gespeeld die in een bloedstollende 1-1 eindigde.

  Verslag jeugdkamp 2022 7 Verslag jeugdkamp 2022 8

  ’s Avonds was het de beurt aan Eric Posma (trainer JO15-1) die een heel mooie quiz in elkaar gezet had met heel veel vragen en raadsels over allerlei zaken. De teams hebben hun uiterste best gedaan en goede scores gehaald.

  Verslag jeugdkamp 2022 9 Verslag jeugdkamp 2022 10

  We dachten dat de kinderen na de quiz wel moe zouden zijn maar er volgden nog een aantal spontane optredens op de bühne en zelfs de leiders hebben moeten mee dansen. Fantastisch! Als afsluiting van de zaterdag werd het kampvuur nog een keer aangestoken en na wat gezonde snacks van peren, komkommers en meloen gingen de kinderen proberen nu wat meer te slapen…. Zonder succes.

  Zondagochtend stonden de voetbalskills voor de teams op de planning maar na twee rondes begon het zo hard te regenen dat we dit helaas moesten aflassen en hebben toen besloten om iets eerder naar huis te gaan.

  Wel volgde uiteraard nog de prijsuitreiking…. Uiteindelijk heeft team blauw gewonnen en werden ook nog heel veel andere prijzen uitgereikt. We waren gelukkig net voor de stortregen terug bij OVCS en kijken nu met heel veel plezier op dit mooie kamp terug. Op naar het volgend jaar!

  Verslag jeugdkamp 2022 11